A "háziasszony" alkoholizmusa

 

A nők inkább egyedül szeretnek inni, függetlenül attól, hogy háziasszonyok vagy foglalkoztatott nők. Ők tisztában vannak azzal, hogy a társadalomnak és nekik saját maguknak is mi a véleménye a nők ivásával kapcsolatban és ezért nagyobb "biztonságban" érzik magukat amikor egyedül isznak.

A munkanélküli nő - háziasszony a nap folyamán kezd inni amíg a házi munkát végzi vagy várja az éjjelt hogy a család lefeküdjön aludni. Titkolja ezt a férjétől és a gyermekeitől. A nők alkoholizmusa viszonylag hosszú ideig rejtve marad. Ő elrejti az alkoholt, így a család tudomásul veszi, hogy valami történik vele, de nem tudja, mi. Ez addig tart, amíg az alkoholfogyasztás problémája nem válik nyilvánvalóvá. A családtagok, szembesülve az alkoholizmussal, gyakran nem tudják mit tegyenek. Néhányan az alkoholizmusra inkább mint erkölcsi-etikai problémára néznek nem pedig betegségre, ami további zavart okozhat a családi kapcsolatokban. Még magányosabbá válik a család és a barátok körében,

akik mindegyike védő hozzáállást mutat iránta. A férj gyakran ürügyként használja az ő alkoholizmusát a házasságon kívüli kalandjaira.

Ha a nő dolgozik, az ő problémáját előbb fogják a munkaviszony megszüntetésével megoldani

mint az alkoholizmus problémájának a szembesülésével. Még az illetékes orvos is inkább egy nyugtató szert fog felajánlani - "hogy rendbehozza az idegeit" - mint hogy tudatná az alkoholizmus problémájának a létezését és javasolná a kezelést.

Sok alkoholista az orvosokhoz fordul a tünetek miatt amelyeket nem akar az alkoholizmussal kapcsolatba hozni, vagy nem is hoz összefüggésbe az alkoholizmussal. Különféle gyógyszereket írva ki, az orvosok önkéntelenül lehetővé teszik a kölcsönös függőség kialakulását.

Vissza